Robin Haase naar tweede ronde Miami

Robin Haase op ATP Dubai
Robin Haase op ATP Dubai © ANP
DEN HAAG - Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi van Miami. De 29-jarige Haagse tennisser was donderdag (plaatselijke tijd) in twee sets te sterk voor de Zweed Mikael Ymer: 7-5 7-6 (3). Hij treft nu de Argentijn Juan Martin del Potro.
Op papier mocht Haase, de nummer 48 van de wereldranglijst, geen problemen ondervinden tegen de achttienjarige qualifier Ymer. Die staat immers veel lager, op de 416de plaats op de ranglijst. Haase trof de Zweed een keer eerder en won toen met ruime cijfers.
Donderdag liep het lang gelijk op. Haase brak de Zweed in de eerste set twee keer en werd een keer terug gebroken. Nadat de partij in de tweede set had stilgelegen wegens regen, moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarvoor moesten de twee tennissers eerst verhuizen naar baan 2, omdat op hun baan de verlichting te slecht was. In de tiebreak liep Haase uit naar een kleine voorsprong. Die hield hij vervolgens vast.

Vrijstelling

De Wateringse Kiki Bertens, de nummer 21 van de wereld, staat dankzij een bye al in de tweede ronde. Daarin moet ze het opnemen tegen een qualifier of de Amerikaanse Louisa Chirico, de mondiale nummer 63.