Atlete Maureen Koster en Ajax-voetballer Noussair Mazraoui beste sporters van Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het Alphens Sportgala zijn Ajax-voetballer Noussair Mazraoui en atlete Maureen Koster verkozen tot sportman en sportvrouw van het jaar. Voor de 19-jarige Mazraoui is het de eerste keer dat hij zich de beste sporter van Alphen aan den Rijn mag noemen. Koster (24) ging er alweer voor het derde jaar op rij met de prijs vandoor.
Mazraoui kreeg in zwembad AquaRijn de voorkeur boven twee voetballers van Feyenoord: Lucas Woudenberg en Mats Knoester. Hij maakte dit seizoen zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax. Eind vorig jaar tekende de vleugelverdediger een tweejarig contract bij de Amsterdamse club.
Koster, die waterpoloster Isabella van Toorn en turnster Esmee Parinussa aftroefde, dankte haar uitverkiezing aan een knappe vierde plek bij het WK indoor op de 3000 meter. Ze nam ook deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar daar stelde ze teleur.

Sportploeg

De prijs voor beste sportploeg werd een prooi voor de jeugdvoetballers van Alphense Boys B1. Schaatser Daan Spruit (15) werd uitgeroepen tot het grootste sporttalent van de gemeente. Als vereniging van het jaar kwam AVV '36 (atletiek) uit de bus.