Voorzitter Westlandia over eisen KNVB: ‘Wij zijn graag baas in eigen huis’

NAALDWIJK - De KNVB stelde vorige week de licentie-eisen bij voor de tweede en derde divisie. In eerste instantie zouden de clubs in de tweede divisie met ingang van volgend seizoen dertien spelers onder contract moeten hebben. Dat is nu teruggebracht naar tien. En ook in de derde divisie is het aantal contractspelers naar beneden bijgesteld, van zes naar drie.
Eén van de clubs die zich sterk maakte voor verandering van de eisen is Westlandia uit Naaldwijk. Voorzitter Stefan Kester van Westlandia is duidelijk over de eisen van de KNVB.
‘Wij willen graag baas in eigen huis zijn’, zegt Kester. ‘Op het moment dat er aan spelers betaald moet gaan worden, willen we dat graag op onze eigen manier invullen met inachtneming van de juridische en fiscale eisen. De KNVB hoeft dat niet voor ons te bepalen, dat kunnen wij prima zelf regelen.’

Punten in mindering

Westlandia voldoet, samen met dertien andere clubs, tot op heden niet aan de licentie-eisen van de KNVB. De groep van veertien kreeg daarom van de tuchtcommissie van de voetbalbond eerder drie punten in mindering. Er werd beroep aangetekend en de vraag is nu wat de beroepscommissie beslist nu bekend is geworden dat de licentie-eisen versoepeld zijn.