Puntenaftrek voor Westlandia en HBS

Westlandia-speler Adnan Bajic aan de bal
Westlandia-speler Adnan Bajic aan de bal © Orange Pictures
NAALDWIJK - De licentiecommissie van de KNVB heeft veertien amateurclubs, onder wie Westlandia en HBS, een strafpunt opgelegd omdat zij niet voldoen aan de licentie-eis om spelers onder contract te hebben staan. Door de maatregel loopt het verschil in de Derde Divisie Zondag tussen koploper De Dijk en nummer twee Westlandia op tot vijf punten.
De club uit Naaldwijk liet eerder al weten zich niet te willen conformeren aan de eisen van de KNVB. Zij willen dat clubs in de Derde Divisie drie contractspelers in hun selecties hebben. 'Wij zijn baas in eigen huis en willen dat blijven', aldus Stefan KesterOok het Haagse HBS voldoet niet aan de eisen van de KNVB en wordt daarvoor gestraft. De Hagenaars blijven desondanks staan op de 12e plaats in de derde Divisie zondag met 31 punten uit 26 wedstrijden.
Het is nog onduidelijk of de veertien clubs de straf gaan aanvechten. Dat kondigden ze eerder wel aan, maar toen dreigde de KNVB met drie strafpunten. Dat is na een vergadering naar beneden bijgesteld.