Hagenaar Max Tjaden heeft selectie voor kwalificatie EK zaalvoetbal rond

© KNVB Media
DEN HAAG - Bondscoach Max Tjaden van het Nederlands zaalvoetbalteam heeft zestien spelers geselecteerd voor het EK-kwalificatietoernooi. Oranje neemt het komende maand in Tbilisi op tegen gastland Georgië (8 april), Italië (9 april) en Wit-Rusland (11 april). Inzet is plaatsing voor het Europees kampioenschap 2018 in Slovenië.
FC Eindhoven is met vijf man hofleverancier van het Nederlands team: Mo Allouch, Lahcen Bouyouzan, Dennis van den Eijnden, Jordany Martinus en Oualid Saadouni. Daarachter volgt Hovocubo met het viertal Mo Attaibi, Yoshua St. Juste, Karim Mossaoui en Mats Velseboer.
De overige geselecteerden zijn Ilias Bouzit, Jamal el Ghannouti, Manuel Kuijk (allen zvv 't Knooppunt), Youssef Makraou, Zaid el Morabiti (beiden ASV Lebo), Said Bouzambou (FT Antwerpen) en Peter Rozenbeek (FC Marlène).

Vijftig spelers

'Ik ben oprecht blij met de selectie, zoals die er nu staat', aldus Tjaden. 'Daar is een heel proces aan voorafgaan. Vlak na mijn aanstelling vorig jaar, zijn we begonnen met het in kaart brengen van alle potentiële internationals. Dan praat je alles bij elkaar over zo'n vijftig spelers. Deze groep heb ik vervolgens regelmatig aan het werk gezien bij oefeninterlands en trainingsstages.
In januari hebben we de selectie teruggebracht naar dertig spelers en nu dus de laatste zestien. Naast de twaalf spelers en twee keepers, nemen we - net als bij oefenduels - ook nu weer bewust twee talenten (Van den Eijnden en Bouzit, red.) mee uit het Onder 21-team. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van deze jongens om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen.'

Ticket naar Slovenië

Alle zeven poulewinnaars op het kwalificatietoernooi plaatsen zich voor het EK. De nummers twee én de beste nummer drie spelen in september play-offs voor een ticket naar Slovenië.