Instellingen

Fernandez wacht nog altijd op eerste competitiegoal: 'Knaagt niet, maar wil wel graag scoren'

Guyon Fernandez tegen Vitesse
© soccratesimages.com

DEN HAAG - Als spits wil je graag scoren. Het maakt niet uit hoe. Als die bal er maar in gaat. Dat lekkere gevoel na een goal heeft Guyon Fernandez dit seizoen bij ADO Den Haag nog niet meegemaakt. De aanvaller, die in de winterstop bij de selectie werd gevoegd, staat na zeven competitiewedstrijden nog altijd droog. 'Het knaagt niet, maar ik wel wel graag scoren', vertelt hij.

'Ik ben naar ADO gekomen om doelpunten te maken. Om de ploeg te helpen. Dan is het jammer dat ik nu nog op nul sta', vervolgt de spits. Hoe dat komt? 'We spelen verder van de goal af. De focus lag eerst op het feit dat we zo min mogelijk weg zouden geven. Dan krijg je spaarzame kansjes voorin. Maar, als ik een kans krijg, moet ik die wel benutten', geeft Fernandez een verklaring.

Medespeler Mike Havenaar was door een virusinfectie lange tijd niet inzetbaar, maar wordt steeds fitter en klopt op de deur. De Japanner hijgt in de nek van Fernandez en wil zijn basisplaats graag terug. 'Het is stuivertje wisselen. Voor Mike en mij is het goed dat we de concurrentie met elkaar aangaan. Aan de trainer de taak om te kiezen wie er dan speelt. Dat hoort erbij in het voetbal. Ik ben niet anders gewend.'

Bekijk hieronder hoe Fernandez over de wedstrijd tegen Roda JC denkt en wat de kansen van ADO Den Haag zijn.