Voorbeschouwing ADO Den Haag - Roda JC: belangrijk duel tegen directe concurrent

DEN HAAG - Na de verloren wedstrijd tegen AZ was het de boel bij elkaar rapen voor ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk. De 4-0 nederlaag kwam hard aan, maar ADO moet vooruit denken, want er komt een belangrijke week aan met drie wedstrijden. Zondag is misschien wel de belangrijkste, thuis tegen directe concurrent Roda JC.
Na een weekend zonder competitieverplichtingen is de ploeg volgens ADO-trainer Groenendijk weer op het juiste spoor. ‘We hebben goed getraind, maar de spelers ook bewust vrijaf gegeven. De komende periode is niet alleen fysiek, maar ook mentaal behoorlijk zwaar voor de jongens’, aldus de coach.
Tussentijds won ADO de oefenwedstrijd tegen het Duitse Bochum (2-1) en in dat duel speelde Groenendijk wat met zijn opstelling door spelers neer te zetten die normaliter op de bank zitten. ‘Het is goed dat die spelers zich in zo’n wedstrijd laten zien. Dat is goed voor de onderlinge concurrentie en uiteindelijk worden we daar allemaal beter van’, zegt Groenendijk.

Keuzes

‘Hoe meer er aansluiten, hoe beter het is. En dat je dan soms vervelende keuzes moet maken, is een onderdeel van het vak.’ Of die veranderingen zondag al te zien zijn in de wedstrijd tegen Roda JC, wilde de ADO-trainer niet loslaten. ‘Misschien wel’, luidde zijn antwoord.  

Afwezig:
Kevin Jansen (knie), Gervane Kastaneer (oog), Tom Beugelsdijk (geschorst)

Mis niks van ADO Den Haag tegen Roda JC

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Roda JC is zondagmiddag vanaf 14.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jim van der Deijl en Bart Nolles.
Scheidsrechter: Dennis Higler
Vorige ontmoetingen:
2016/2017:
Roda JC - ADO Den Haag 1-1

2015/2016:

ADO Den Haag - Roda JC 2-2
Roda JC - ADO Den Haag 1-1

2013/2014:

Roda JC - ADO Den Haag 0-1
ADO Den Haag - Roda JC 0-4

2012/2013:

ADO Den Haag - Roda JC 2-2
Roda JC - ADO Den Haag 0-0