Dekker, De Blois en Barnhoorn succesvol op NK in Zwitserse Laax

NK snowboard 2016, Glenn de Blois
NK snowboard 2016, Glenn de Blois © NSkiV/snowboard.nl
REGIO - Michelle Dekker, Glenn de Blois en Babs Barnhoorn zijn op de Nederlandse Kampioenschappen in de prijzen gevallen. De snowboarders uit Zoetermeer, De Lier en Zoeterwoude gingen in het Zwitserse Laax met de nodige medailles aan de haal.
Dekker pakte drie medailles. Op de tweede dag van de NK ging het goud op het onderdeel reuzenslalom naar de Zoetermeerse. Een dag later zette ze bij de parallelslalom de snelste tijd neer en pakte ze haar tweede gouden medaille. Een bronzen plak pakte Dekker op het onderdeel snowboardcross.
In TV West Sport is maandag 10 april een interview met Dekker te zien. Daarin praat ze over haar ambities in aanloop naar de Olympische Winterspelen in 2018.

De Blois en Barnhoorn

De Blois veroverde vrijdag op de slotdag van de NK goud op het onderdeel snowboardcross. De 21-jarige was zijn concurrenten op indrukwekkende wijze te snel af.
Barnhoorn werd net als vorig jaar Nederlands Kampioen slopestyle. De pas 19-jarige snowboardster verdedigde haar titel succesvol, al verliep dat, mede door een valpartij, niet zonder slag of stoot. Ook op het onderdeel big air werd ze eerste.