Knappe vierde plek Dylan van Baarle (24) in Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle tijdens de Ronde van Vlaanderen
Dylan van Baarle tijdens de Ronde van Vlaanderen © Orange Pictures
ZOETERMEER - Vorig jaar was Dylan van Baarle op de zesde plaats de beste Nederlander in de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar moest hij behalve winnaar Philippe Gilbert ook Niki Terpstra voor zich dulden, maar de vierde plaats deed de 24-jarige Zoetermeerse renner van Cannondale zichtbaar goed.
'Natuurlijk had ik liever nog op het podium gestaan, maar er zat 'niks meer op'. De laatste vijf kilometer heb ik echt moeten duwen om nog eens op kop te komen', vertelde Van Baarle, die achter Gilbert in een groepje van drie met ook de Belg Greg Van Avermaet finishte.
'Met twee Nederlanders bij de top vier mogen we supertevreden zijn', vond Van Baarle, die aanvankelijk niet het idee had dat het zijn koers ging worden. 'Ik heb twee keer van fiets moeten wisselen en zat bij de Muur nog in de vierde of vijfde groep. Ik dacht: wat ben je nou toch aan het klooien? Hier heb ik niet de hele winter voor getraind.'

'Blijven vechten'

'Ik ben blijven vechten en kwam weer voorop, maar Gilbert was niet terug te halen. Dat is ook 'geen gewone', hè. Ik denk dat hij gewoon weer in zijn oude vorm is, dan is er weinig aan te doen.'
In de achtervolging zag Van Baarle voor hem Peter Sagan onderuit gaan en Van Avermaet en Oliver Naesen in zijn val meeslepen. Alleen Van Avermaet handhaafde zich voorin. 'Die val is mijn geluk geweest', wist Van Baarle.