Instellingen

Kai Verbij sportman van het jaar in Kaag en Braassem

Kai Verbij viert zijn zege op de 1000 meter bij de NK afstanden.
Kai Verbij viert zijn zege op de 1000 meter bij de NK afstanden. © Orange Pictures
KAAG EN BRAASSEM - Schaatsers Kai Verbij en Manouk van Emmerik zijn uitverkozen tot sportman en sportvrouw van het jaar in de gemeente Kaag en Braassem. De 22-jarige Verbij uit Hoogmade, die dit jaar Europees én wereldkampioen sprint werd, beleefde in 2016 zijn definitieve doorbraak.
Hij veroverde goud op zowel de NK afstanden als het NK sprint en behaalde brons op het WK sprint. Als beste sportman van Kaag en Braassem kreeg Verbij de voorkeur boven Mischa Heemskerk (zeilen) en Patrick van Klink (boccia).
Bij de vrouwen hield Manouk van Emmerik (33) mountainbikester Alieke Hoogenboom en handbalster Britt van Leijden achter zich. De marathonschaatsster uit Leimuiden onderscheidde zich in 2016 door wereldkampioen bij de masters (senioren) te worden op het WK allround.

Oeuvreprijs voor Bob de Jong

Voormalig topschaatser Bob de Jong kreeg van de organisatie een oeuvreprijs. De 40-jarige Leimuidenaar won in zijn illustere loopbaan goud, zilver en tweemaal brons op de Olympische Spelen en werd zeven keer wereldkampioen op een individuele afstand.
Verder werden de tennissers van TV Leimuiden (heren zaterdag 1) uitgeroepen tot beste sportploeg van Kaag en Braassem. Schaatser Sem Koster (15) mag zich net als twee jaar geleden het grootste sporttalent van de gemeente noemen.