Instellingen

Kiki Bertens buigt voor Koeznetsova en is uitgeschakeld in Stuttgart

Kiki Bertens na een nederlaag
Kiki Bertens na een nederlaag © ANP

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Stuttgart moeten buigen voor Svetlana Koeznetsova. De 25-jarige Westlandse liet de als achtste geplaatste Russin ontsnappen in de derde set, op het moment dat ze zelf de overhand leek te hebben. Koeznetsova trok de partij dankzij een break in de zesde game naar zich toe: 6-3 5-7 6-3.

Bertens boekte de eerste maanden van dit seizoen op hardcourt weinig successen, maar op haar favoriete ondergrond gravel begint ze weer een beetje te lijken op de tennisster die vorig jaar stuntte op Roland Garros. Ze haalde in Bogota de kwartfinales en leidde het Nederlandse Fed Cupteam vorige week op het gravel in Bratislava met twee

langs Slowakije (3-2).

In Stuttgart trof ze met Koeznetsova ook een gravelspecialiste. De nummer negen van de wereld won Roland Garros in 2009. Bertens gaf de eerste set met slecht serveerwerk weg, maar knokte zich terug in de tweede. Eén break in de beslissende set bleek fataal.

Fataal

Bertens gaf de eerste set met slecht serveerwerk weg, maar knokte zich terug in de tweede. De Westlandse liet op 4-4 een breekkans onbenut, maar sloeg bij de volgende servicebeurt van haar gelouterde opponente uit Sint-Petersburg wel toe. Bertens leek de partij in handen te hebben, maar één slechte servicebeurt in de beslissende set bleek fataal.

De 31-jarige Russin bracht de stand in de onderlinge ontmoetingen met Bertens weer in evenwicht (2-2). De pupil van coach Raemon Sluiter vervolgt haar voorbereiding op het grandslamtoernooi van Parijs in Madrid. Ze heeft de komende weken ook de toernooien van Rome en Neurenberg nog op haar programma staan. In de Duitse stad is Bertens de titelverdedigster.