Instellingen

Ook Robin Haase bereikt tweede ronde in Madrid

Robin Haase op de Miami Open
Robin Haase op de Miami Open © ANP

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase heeft maandag de tweede ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De dertigjarige Hagenaar versloeg de Brit Daniel Evans op het Spaanse gravel in twee sets: 7-5 6-2.

Haase begon voortvarend aan de partij tegen de nummer 58 van de wereld. Zelf staat de Nederlander dertien plekken hoger op de ranglijst. Hij brak de Brit al vroeg, maar zag Evans de stand weer gelijktrekken tot 5-5. Haase herstelde zich en pakte alsnog de set met 7-5.

In de tweede set liep de Hagenaar al snel uit met een dubbele break en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Haase treft nu de winnaar van de partij tussen de als elfde geplaatste Tsjech Tomas Berdych en de Oezbeek Denis Istomin.

Twee keer eerder

Haase bereikte twee keer eerder de tweede ronde in Madrid, maar kwam nooit verder. Hij heeft twee keer gewonnen van Berdych en twee keer verloren.

Kiki Bertens plaatste zich zaterdag voor de tweede ronde van de Madrid Open. De 25-jarige tennisster uit Wateringen was zaterdag in twee sets de Russin Ekatarina Makarova de baas: 6-1 7-6 (4).