Jens Toornstra verlengt contract bij Feyenoord

Oud-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra aan de bal
Oud-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra aan de bal © Soccrates Images
TER AAR - Voetballer Jens Toornstra blijft voorlopig bij Feyenoord. De oud-speler van Alphense Boys en ADO Den Haag heeft een nieuw contract getekend dat hem tot en met 2021 verbindt aan de Rotterdamse landskampioen. Zijn huidige contract liep in 2018 af.
'Dat dit seizoen het beste uit mijn carrière is geweest, geeft wel aan dat ik me goed voel bij Feyenoord', laat Toornstra, geboren in Ter Aar, weten in een eerste reactie. Toornstra vroeg bedenktijd aan Feyenoord over een nieuw contract. De 28-jarige middenvelder wilde nadenken over een mogelijke transfer naar het buitenland.
De oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht had dit seizoen met veertien doelpunten in de competitie een belangrijk aandeel in de eerste landstitel van Feyenoord sinds 1999. 'Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het team en dat we met elkaar het kampioenschap hebben binnengehaald', zegt de middenvelder. 'De laatste weken is maar weer eens gebleken hoe enorm deze club leeft. Het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier drie jaar langer mag blijven en hoop dat ik hier nog veel successen kan vieren.'

Nederlands elftal

Op dit moment is Toornstra in Noordwijk. Hij bereidt zich tijdens een trainingsstage voor op de komende interlands van het Nederlands Elftal.
Onlangs bereikte Feyenoord ook met andere spelers een akkoord over contractverlenging, onder wie Sven van Beek (nieuw contract tot 2019) uit Gouda.
Technisch directeur Martin van Geel kon met de verlenging van Toornstra weer aan van de namen van zijn lijst met contractbesprekingen schrappen. 'Jens is een van de sterkhouders van dit team. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, zijn doelpunten en assists maar ook vanwege zijn inzet en mentaliteit. Jens past bij Feyenoord', zei hij.