Instellingen

Haase zondag al aan de beurt in Parijs

Robin Haase in actie
Robin Haase in actie © ANP
DEN HAAG - Voor Robin Haase beginnen de Open Franse tenniskampioenschappen al komende zondag. De eerste partij van de Hagenaar tegen de Australiër Alex de Minaur heeft de organisatie op de openingsdag van het tweede grandslamtoernooi van het jaar vastgesteld.
Haase staat 46stee op de mondiale ranking, De Minaur is de nummer 234 van de wereld. Hij is pas achttien jaar en geldt als groot talent. Mocht Haase winnen, dan is mogelijk topfavoriet Rafael Nadal zijn opponent in de tweede ronde op Roland Garros. De Spaanse negenvoudig winnaar treft in de eerste ronde de Fransman Benoît Paire.
Bij de vrouwen zijn voor de eerste keer sinds 2012 drie Nederlandse speelsters in het hoofdtoernooi in Parijs actief. Richèl Hogenkamp en Quirine Lemoine voegden zich vrijdag bij Kiki Bertens, die als achttiende is geplaatst.
Bertens is in de eerste ronde gekoppeld aan de Kroatische Ajla Tomljanovic. In de tweede ronde kan de Wateringse Lemoine tegenkomen. De debutante speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Catherine Bellis. Hogenkamp komt in de eerste ronde uit tegen de Servische Jelena Jankovic.