Instellingen

Fernandez, Trybull en Tamata verlaten ADO, veel spelers hebben aanbieding op zak

Guyon Fernandez baalt na een kans
Guyon Fernandez baalt na een kans © Soccrates Images

DEN HAAG - Nu de zomerstop definitief is aangebroken kan de leiding van ADO Den Haag zich in alle rust voorbereiden op aankomend seizoen. Zo verlaten Guyon Fernandez, Tom Trybull en Abel Tamata de Haagse club en hebben meer dan tien spelers/stafleden een aanbieding op zak.

Het gaat om Fons Groenendijk, Dirk Heesen, Ekrem Kahya, John Nieuwenburg (allen stafleden), Randy Wolters, Kevin Jansen, Dion Malone en Donny Gorter (allen spelers). Ook technisch manager Jeffrey van As heeft een aanbieding gekregen.

Met Wilfried Kanon wordt nog gesproken over contractverlenging. De Ivoriaan voetbalt in januari 2019 vijf jaar in Nederland, waardoor hij een dubbelpaspoort kan aanvragen. Daardoor is ADO niet meer gebonden aan de non-EU-regels, die voorschrijven dat Kanon rond de 400.000 euro moet verdienen. De Haagse club bekijkt nu de mogelijkheden om Kanon op een creatieve manier te behouden.

Begroting

Geen van de spelers of trainers die een aanbieding op zak heeft, heeft al bijgetekend. Veel zal afhangen van de begroting waarmee ADO Den Haag gaat werken. Wanneer dat bekend is en trainer Groenendijk zijn jawoord geeft, zullen veel trainers en spelers volgen. Tot op heden heeft directeur Mattijs Manders de begroting nog niet bekend gemaakt. De cijfers moeten voor 15 juni worden ingediend bij de KNVB.

Voor Mike Havenaar en Ernestas Setkus, beide beschikken over een doorlopend contract, is er interesse. De Haagse club staat niet onwelwillend tegenover een verkoop van het tweetal. Havenaar drukt met zijn salaris op de begroting van ADO en heeft nog een aardige transferwaarde. Setkus heeft zich de laatste periode kunnen schikken in de rol als tweede doelman, maar wil aankomend seizoen graag weer eerste keeper worden. Die garantie kan ADO niet geven.

'Teixeira nieuwe trainer Jong ADO Den Haag'

ADO Den Haag is dichtbij een akkoord met oud-speler Virgilio Teixeira. De voormalig verdediger moet de nieuwe trainer van het tweede elftal worden. Teixeira was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor NEC/Oss onder de 19 jaar.

Agenda ADO Den Haag:

Spelers melden: 21-22-23 juni
Eerste training: 26 juni
Eerste oefenwedstrijd: 1 juli (tegenstander nog niet bekend)
Trainingskamp ADO: 10-15 juli (Zeeland)
Open dag: 6 augustus

Vertrekken of blijven?

Fons Groenendijk: heeft aanbieding op zak
Jeffrey van As: heeft aanbieding op zak
Dirk Heesen: heeft aanbieding op zak
Ekrem Kahya: heeft aanbieding op zak
John Nieuwenburg: heeft aanbieding op zak
Randy Wolters: heeft aanbieding op zak
Kevin Jansen: heeft aanbieding op zak
Dion Malone: heeft aanbieding op zak
Donny Gorter: heeft aanbieding op zak
Guyon Fernandez: verlaat de club
Abel Tamata: verlaat de club
Tom Trybull: verlaat de club
Ruben Schaken: verlaat de club
Rody de Boer: vertrekt naar Telstar
Jerdy Schouten: vertrekt naar Telstar
Wilfried Kanon: ADO bekijkt mogelijkheden om hem te behouden
Gervane Kastaneer: ADO nog in gesprek met zaakwaarnemer