Instellingen

Eerste training Dick Advocaat met Oranje geschrapt

Dick Advocaat
Dick Advocaat © ANP

DEN HAAG - Zo'n beetje het eerste wapenfeit van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat bij Oranje, is het schrappen van de training die voor dinsdag op het programma stond. De 69-jarige Hagenaar vindt dat de internationals aan het einde van een lang seizoen nog wel een extra dagje kunnen gebruiken.

Hij vertelde de 23 spelers die zich dinsdag meldden in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk dat ze de rest van de dag binnen mogen blijven. Het gure weer aan de Zuid-Hollandse kust heeft daar volgens een woordvoerder van Oranje niets mee te maken.

Advocaat opent zijn derde periode als bondscoach nu pas woensdagmiddag met een training, ook in Katwijk. Voor donderdag staat ook een sessie op het programma. Hij heeft zodoende slechts twee trainingen de kans om Oranje naar zijn hand te zetten in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Luxemburg.

Fred Grim

De nieuwe bondscoach moest het trainingskamp van afgelopen week in Portugal en de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust overlaten aan zijn assistent Fred Grim, omdat hij zelf nog verplichtingen had bij Fenerbahçe.