Instellingen

Richard Krajicek en Milos Raonic beëindigen samenwerking

Richard Krajicek
Richard Krajicek © ANP
DEN HAAG - Oud-Wimbledonkampioen Richard Krajicek en de Canadese toptennisser Milos Raonic hebben hun samenwerking beëindigd. Volgens de huidige nummer zes van de wereldranglijst is het besluit om afscheid te nemen van elkaar in onderling overleg genomen.
'Ik wil Richard bedanken voor zijn hulp, zijn toewijding en zijn professionaliteit. Ik wens hem het allerbeste', liet de 26-jarige speler donderdagavond via Twitter weten.

Krajicek (45) ging in december vorig jaar aan de slag als coach van Raonic, met wie hij eerder ook al even samenwerkte. De Canadees, die op dat moment de nummer drie van de wereldranglijst was, hoopte met de Nederlander aan zijn zijde zijn eerste grandslamtoernooi te winnen. Groot succes bleef vooralsnog echter uit. Bij de Australian Open strandde hij in de kwartfinales, op Roland Garros werd hij afgelopen zondag in de vierde ronde uitgeschakeld.

ATP Rotterdam

Krajicek blijft de komende jaren directeur van het ATP-toernooi in Rotterdam. Hij zag de samenwerking met Raonic als een mooie kans om ook zijn ambitie als coach waar te maken. 'Deze twee banen zijn voor mij een ideale combinatie', liet hij in december weten.