FC Eindhoven haalt VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen weg als nieuwe hoofdtrainer

Wilfred van Leeuwen
Wilfred van Leeuwen © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - Wilfred van Leeuwen is de nieuwe hoofdtrainer van FC Eindhoven. De trainer van tweededivisionist VVSB maakt per direct de overgang naar Eindhovense eerstedivionist.
De club zocht sinds het vertrek van Ricardo Moniz naar een nieuwe trainer. Namen als Zeljko Petrovic en Gert Kruys passeerden de revue, maar achter de schermen zette Tscheu La Ling, de technisch manager van Eindhoven, vol in op de komst van Van Leeuwen.
Van Leeuwen had een doorlopend contract bij VVSB, wat FC Eindhoven afkoopt. Voor zijn tijd bij VVSB stond hij aan het roer bij Quick Boys en Westlandia. Ook was hij Hoofd Opleidingen bij ADO Den Haag en bekleedde hij daar de functie als assistent-trainer. Op jonge leeftijd stond hij even aan het roer bij Sparta als interim-trainer.
In Eindhoven tekent Van Leeuwen voor één seizoen. Voor VVSB betekent het betekent het vertrek een versnelde zoektocht naar een nieuwe trainer, want het nieuwe seizoen staat voor de deur. 'Ik gun Wilfred van stap van harte, alleen twee maanden terug', reageert VVSB-voorzitter Arjan Broekhof. 'We wisten dat dit een keer ging gebeuren en gaan nu starten met de zoektocht naar zijn opvolger.'