Instellingen

Bertens overtuigt in Gstaad, Rus in hoofdtoernooi Boekarest

WATERINGEN - Kiki Bertens heeft haar eerste wedstrijd na haar vroege uitschakeling op Wimbledon gewonnen. Op het graveltoernooi in Gstaad won de 25-jarige tennisster uit Wateringen eenvoudig van Aleksandra Krunic. Bertens gunde haar één jaar jongere opponente slechts vier games: 6-3, 6-1. De partij duurde iets langer dan een uur.
Bertens verloor begin juli in de eerste ronde van Wimbledon van de Roemeense Sorana Cirstea, en
naar de 35ste plaats. Krunic is de mondiale nummer 93. Het was voor het eerst dat beide speelsters tegenover elkaar stonden op het hoogste tennisniveau.
In Gstaad is Bertens, vorig jaar verliezend finaliste, als tweede geplaatst. De Duitse Anna Zaja is in de tweede ronde haar tegenstandster. Zaja, die 250ste staat op de wereldranglijst, was maandag te sterk voor de Roemeense Patricia Maria Tig. Caroline Garcia uit Frankrijk is de nummer één van de plaatsingslijst in het Zwitserse dorp.

Arantxa Rus

Arantxa Rus staat voor de tweede keer dit jaar in het hoofdschema van een WTA-toernooi. De Monsterse versloeg maandag in de laatste kwalificatieronde in Boekarest Anjelina Kalinina uit Oekraïne met 6-2, 6-4. Vorige maand deed Rus mee aan het WTA-toernooi in Rosmalen, waar ze strandde in de kwartfinales.
In het hoofdtoernooi staan nu twee Nederlandse speelsters. Quirine Lemoine was rechtstreeks toegelaten en speelt in de eerste ronde tegen de als vijfde geplaatste Belgische Elise Mertens. Lesley Kerkhove verloor maandag in de laatste kwalificatieronde in Boekarest van Sesil Karatantcheva uit Bulgarije met 6-1, 3-6, 4-6.