Instellingen

Monique Kalkman met Kim Clijsters in Tennis Hall of Fame

© Twitter (@TennisHalloFame
ALPHEN AAN DEN RIJN - Als tweede Nederlander ooit is Monique Kalkman-Van den Bosch (52) opgenomen in de internationale Tennis Hall of Fame. De oud-rolstoeltennisster uit Alphen aan den Rijn trad zondag in de voetsporen van Chantal Vandierendonck, die haar in 2014 voor ging.

Leden van de Hall of Fame moeten minimaal vijf jaar gestopt zijn als tennisser en een imposante internationale erelijst hebben, waarbij diens carrière door integriteit, karakter en
fair play
wordt gekenmerkt. Kalkman-Van den Bosch voerde 126 weken de wereldranglijst aan, veroverde viermaal goud op de Paralympische Spelen (één keer als tafteltennisster) en werd vier keer wereldkampioen.
Ze werd zondag in het Amerikaanse Newport gehuldigd met de andere nieuwe Hall of Fame'ers: Kim Clijsters, Andy Roddick, tenniscoach Vic Braden en journalist Steve Flink. Het is de hoogste onderscheiding van wereldtennisbond ITF.


Botkanker
Op 14-jarige leeftijd werd bij Kalkman-Van den Bosch botkanker geconstateerd. Als gevolg daarvan raakt ze verlamd vanaf haar middel en belandde ze in een rolstoel.