Instellingen

Dylan Groenewegen definitief niet naar Profronde Westland

Dylan Groenewegen op het podium na zijn zege in de laatste Tour-etappe.
Dylan Groenewegen op het podium na zijn zege in de laatste Tour-etappe. © ANP
WATERINGEN - Giro-winnaar Tom Dumoulin en Tour-etappewinnaar Bauke Mollema zijn donderdag de grote publiekstrekkers bij het wielercriterium in Wateringen. Dylan Groenewegen komt zijn titel definitief niet verdedigen in de Profronde Westland, zoals de voormalige Wateringse Wielerdag sinds dit jaar heet.
De renner van LottoNL-Jumbo, die zondag zegevierde in de
, bereikte geen akkoord met de Westlandse organisatie. 'We hebben de kans gekregen, maar na zondag is zijn prijs verdubbeld. Het bedrag is van vier naar vijf cijfers gegaan. Dat past niet binnen ons budget en we gaan geen gekke capriolen uithalen', zegt voorzitter Marco Vijverberg.
Alle andere profrenners die zijn vastgelegd, komen wél naar Wateringen. 'Mits er geen ongelukken gebeuren.' Dus zijn behalve Dumoulin en Mollema onder meer de regionale Tour-deelnemers Dylan van Baarle (Zoetermeer), Koen de Kort (Gouda) en Tom Leezer ('s-Gravenzande) te bewonderen in het Westland.

Gul

'Wij zijn mega tevreden', benadrukt Vijverberg. 'We hebben een van de betere deelnemersvelden in jaren neer kunnen zetten. Dat komt ook door de gulheid van onze sponsoren.'
Dat Dylan er niet bij is, is heel jammer. Maar je kan altijd renners opnoemen die je ook nog had willen hebben, maar ons budget op en op een gegeven moment moet je tevreden zijn.'

Sprintcup
Naast de nieuwe naam - 'Het is voor bedrijven interessanter om een Westlands criterium te sponsoren dan een Profronde Wateringen'- heeft het organisatiecomité dit jaar ook iets nieuws bedacht: een sprintcup.
Voorafgaand aan de traditionele wielerronde wordt om 18.30 uur een koppeltijdrit gereden. Daarbij zijn tien toppers in een loting aan elkaar gekoppeld: Ramon Sinkeldam en Koen de Kort, Bauke Mollema en Jos van Emden, Niki Terpstra en Tom Leezer, Laurens ten Dam en Dylan van Baarle, en Tom Dumoulin en Lennard Hofstede.