Instellingen

Geen WK-medaille voor beachvolleyballers Varenhorst en Van Garderen

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen op het WK in Wenen.
Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen op het WK in Wenen. © Orange Pictures
DEN HAAG - Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst uit Den Haag en Maarten van Garderen zijn er zondag niet in geslaagd hun sterke optreden op het WK in Wenen te bekronen met een medaille. Ze verloren de strijd om het brons van de Russen Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov.
Het Russische duo, als zesde geplaatst, was in twee sets te sterk: 21-17, 21-17. 'We hebben er geen moment lekker ingezeten. Ik ben heel trots op hoe we hier de hele week gespeeld hebben, maar op dit moment baal ik', zei Varenhorst.
Van Garderen, als zaalvolleyballer actief in de Italiaanse competitie, is pas sinds drie maanden de beachpartner van Varenhorst, als opvolger van de vorig jaar gestopte Reinder Nummerdor. 'Wat mij betreft gaat hij door, er zit toekomst in. Maar het hangt van een aantal factoren af. Maarten heeft voor komende winter sowieso nog een contract in Italië.'

Wildcard

Eerder op de dag verloren de Nederlanders in de halve finale van de als vierde geplaatste Brazilianen Evandro en André Loyola. Varenhorst en Van Garderen waren met een wildcard tot de wereldtitelstrijd toegelaten.