Instellingen

Bondscoach Dick Advocaat neemt zes regiospelers op in voorselectie Oranje

Dick Advocaat als bondscoach van Oranje tegen Luxemburg.
Dick Advocaat als bondscoach van Oranje tegen Luxemburg. © Orange Pictures
REGIO - Zes voetballers uit onze regio zijn door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de voorselectie van Oranje. Nathan Aké, Karim Rekik, Stefan de Vrij, Jens Toornstra, Eljero Elia en Memphis Depay zitten in de voorlopige selectie.

Opvallende naam in de voorselectie is die van Robin van Persie. Onder de vorige bondscoach Danny Blind was geruime tijd uit beeld. Advocaat heeft de deur echter weer opengezet voor de 34-jarige Rotterdammer. Samen werkten afgelopen seizoen samen bij de Turkse club Fenerbahçe. Andere opvallende namen zijn Donny van de Beek, Rekik en Ryan Babel.
De voorselectie die Advocaat woensdag presenteerde, bestaat uit 32 spelers. De Hagenaar maakt volgende week vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Oranje gaat op donderdag 31 augustus in het Stade de France de strijd aan met Frankrijk, dat in groep A net als Zweden drie punten meer heeft dan Nederland. De ploeg van Advocaat speelt drie dagen later in Amsterdam tegen Bulgarije, de nummer vier uit de poule.

'Spannende periode'

'Alles ligt helemaal open. Als wij alles winnen, worden we gewoon nummer één in de poule', zei Advocaat. 'Bij Frankrijk is de druk helemaal terug na het verlies tegen Zweden. Het wordt voor alle drie de landen een spannende periode.'