Instellingen

Marit Bouwmeester klimt naar tweede plaats op WK

Marit Bouwmeester in actie op het WK in Medemblik.
Marit Bouwmeester in actie op het WK in Medemblik. © ANP
VOORBURG - Zeilster Marit Bouwmeester heeft donderdag de zevende en achtste race op het WK in Medemblik gewonnen. De olympisch kampioene uit Voorburg klom zo naar de tweede plaats in het klassement van de Laser Radial.
Bouwmeester zette haar opmars in het klassement voort. De 29-jarige Voorburgse klom woensdag al van de 24ste naar de vijfde plek. De tweevoudig wereldkampioene begon maandag met de zestigste positie dramatisch aan het WK. Bouwmeester moet in haar jacht op een derde wereldtitel nog wel afrekenen met Evi Van Acker. De Belgische heeft een voorsprong van veertien punten op haar.
Ze keek uiteraard tevreden terug op haar twee overwinningen. 'Het was een prima dag', zei ze. 'Net als de voorgaande dagen blijven we het niveau verbeteren. Vanaf nu varen we in de gold fleet. Daarin worden nog veel punten verdeeld. De strijd om de titel begin eigenlijk morgen pas echt.'

Jonker achtste

Maxime Jonker uit Den Haag klom donderdag van de twaalfde naar de achtste plaats. Een andere Haagse, Daphne van der Vaart, zakte twee plekken en staat nu twintigste.