Instellingen

WK-finalisten gaan voor titel met Grasshoppers

© Sjoerd van Vilsteren
KATWIJK - Ze stonden deze zomer nog in de finale van het wereldkampioenschap drie tegen drie basketbal, maar spelen dit seizoen in de zaal gewoon in de promotiedivisie bij het Katwijkse Grasshoppers: Jesper Jobse, Joey Schelvis, Bas Rozendaal en Sjoerd van Vilsteren. De doelstelling van de club is helder. 'Wij moeten kampioen worden', zegt Jesper Jobse.
Naast de zilveren medaille op het WK werd het Nederlands team zevende op het EK en Nederlands kampioen. Toch zijn de spelers er over uit dat het nog beter had gekund. 'We begonnen fit aan het drie tegen drie seizoen en waren goed op elkaar ingespeeld. Daarom lag onze piek vroeg. Door de stevige belasting hebben we dat niveau niet heel de zomer vastgehouden', meent Joey Schelvis.
Omdat drie tegen drie basketbal deze zomer een Olympische sport is geworden, mag het team dromen van deelname aan de Spelen in 2020. Toch moet er dan nog heel wat gebeuren. 'Samen met de bond moeten wij een gericht plan gaan schrijven om te zorgen dat je daar staat. Het is een sport waar je een medaille in kan winnen', aldus Bas Rozendaal.

'Anders red je het niet'

'Wij hebben niet de illusie dat als de profs uit Zuid-Europa of Amerika zich met de sport gaan bemoeien dat wij dan nog steeds bij de wereldtop horen. Maar je moet er wel uren in stoppen en als je dat niet doet, red je het niet', zegt Sjoerd van Vilsteren.
Het drie tegen drie seizoen zit er voor het grootste deel op en de komende tijd concentreert het viertal zich weer op het spelen in de zaal. De competitie op het tweede niveau van Nederland begint over een maand.