Instellingen

Michael van der Mark vervangt Valentino Rossi in MotoGP

© ANP
GOUDA - Michael van der Mark uit Gouda rijdt volgende week zijn eerste grand prix in de MotoGP. Hij vervangt in de koningsklasse de legendarische coureur Valentino Rossi.
Negenvoudig wereldkampioen Rossi heeft zijn been gebroken, waardoor een plek bij Yamaha vrijkwam. De 24-jarige Van der Mark komt dit jaar uit voor Yamaha in de Superbike.  
Van der Mark maakte in 2015, na het behalen van wereldtitel, de overstap van het WK Supersport naar de zware Superbike, waar hij ging rijden voor Honda. Vorig jaar stapte hij over naar Yamaha, omdat hij stappen wil maken. Nu Rossi geblesseerd is, kan de Nederlander zijn eerste wedstrijd in de beroemde klasse rijden.
'Geweldige ervaring'
'Ik ben blij dat ik de kans krijg om tijdens de GP in Aragón te rijden', aldus Van der Mark. 'Ik heb nog nooit in de MotoGp gereden, dus het wordt een nieuwe ervaring. Ik ben benieuwd hoe het voelt om op zo'n machine te rijden. Ik realiseer mij dat het lastig wordt om meteen een officiële training te rijden zonder eerder te testen. Maar ik weet zeker dat het een geweldige ervaring wordt.'