Instellingen

Quick boekt comfortabele zege, Westlandia en HBS gaan onderuit

DEN HAAG - Quick heeft in de derde divisie een comfortabele zege geboekt tegen Hercules. De Utrechters werden door de Haagse ploeg van Paul van der Zwaan met 5-2 verslagen. Westlandia en HBS gingen bij respectievelijk Jong Vitesse en EVV onderuit.
Op het eigen sportpark ging Quick voortvarend van start en zat het met een 3-1 voorsprong in de rust redelijk comfortabel in de kleedkamer. De Hagenaars profiteerden van het slappe en nonchalante spel van Hercules. In de tweede helft werd de marge vergroot naar uiteindelijk 5-2.

In Gelderland kwam Westlandia na de theepauze op achterstand. Nadat Brandon Tichem en Jedsel Markes vlak voor de openingstreffer kansen op de 0-1 kregen, was het Julian Calor die de beloften van Vitesse op voorsprong schoot. Tien minuten voor tijd maakte hij er ook 2-0 van. In de slotminuten werd het met de 3-0 nog erger voor Westlandia.
Ook HBS kwam pas na rust op achterstand. Zij bleven lang hoop houden op de gelijkmaker, maar het lukte de Hagenaars niet deze ook daadwerkelijk te maken.
Quick - Hercules 5-2 (3-1): 1-0 Van der Heiden, 2-0 Boshoff, 2-1 Belarbi, 3-1 Boshoff, 4-1 Hadui, 5-1 Nabil, 5-2 Belarbi
Jong Vitesse - Westlandia 3-0 (0-0): 1-0 Calor, 2-0 Calor, 3-0 Van Dijk
EVV - HBS 1-0 (0-0): 1-0 Lemmens