Instellingen

Kiki Bertens plaatst zich voor toernooi waarbij alleen crème de la crème welkom is

Bertens na haar toernooizege in Gstaad.
Bertens na haar toernooizege in Gstaad. © ANP
DEN HAAG - Kiki Bertens en haar dubbelpartner Johanna Larsson zijn als achtste en laatste koppel toegelaten tot de WTA Finals in Singapore. Ze plaatsten zich voor het finaletoernooi omdat de concurrenten voor die plaats, de Japanse Shuko Aoyama en de Chinese Yang Zhaoxuan, in Luxemburg in de eerste ronde werden uitgeschakeld.
Aoyama en Zhaoxuan waren net als Bertens en Larsson in de race voor de laatste startplek. De tennissters verloren woensdagavond in drie sets van de Roemeense Mihaela Buzarnescu en de de Georgische Oksana Kalasjnikova. Daardoor kunnen ze het Nederlands/Zweedse koppel niet meer inhalen.
Bertens en Larsson moesten op het toernooi in Luxemburg zelf de halve finales halen om zich op eigen kracht te verzekeren van de WTA Finals. Nadat ze zeker waren van plaatsing, trokken de speelsters zich terug.

Vier titels

In 2017 veroverden Bertens en Larson samen vier titels in het dubbelspel. Ze wonnen in januari het toernooi van Auckland en waren vervolgens de beste in Gstaad, Seoul en vorige week in Linz. De titel in Linz was de negende toernooizege in totaal voor het duo.
Voor de twee tennissters is het de eerste keer dat ze mogen deelnemen aan de WTA-Finals. Op de wereldranglijst van dit jaar staan ze momenteel elfde, maar drie koppels die boven hen staan, doen wegens blessures niet mee.