Instellingen

Kansloos verlies voor Kiki Bertens in Luxemburg

Kiki Bertens in Gstaad.
Kiki Bertens in Gstaad. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens is in de kwartfinales van het toernooi in Luxemburg kansloos uitgeschakeld. De 25-jarige tennisster uit Wateringen was niet opgewassen tegen de drie jaar jongere Duitse Carina Witthöft. De als tweede geplaatste Bertens ging in twee sets onderuit: 6-1, 6-2. De partij duurde nog geen uur.
Witthöft, de nummer 73 van de wereldranglijst, was in de eerste set op alle fronten de betere speelster. Na wat technische en tactische tips van coach Raemon Sluiter bood Bertens in de tweede set wat meer verzet. Maar ze maakte weer te veel fouten tegen de offensief ingestelde Witthöft, die bovendien goed serveerde.
Bertens won eerder dit jaar bij het graveltoernooi in Bastad in Zweden nog in twee sets van Witthöft. De onderlinge score is na het ontnuchterende duel in Luxemburg nu 2-2.

Halve finales

Witthöft, voormalige finaliste van TEAN International in Alphen aan den Rijn, speelt in de halve finales tegen Pauline Parmentier uit Frankrijk. Die versloeg Johanna Larsson in twee snelle sets: 6-1, 6-2. De Zweedse zal volgende week met Bertens in het dubbelspel deelnemen aan de WTA Finals in Singapore.