Tiki taka-goal van Aaron Meijers helpt ADO aan gelijkspel tegen Feyenoord

DEN HAAG - Op zeer karaktervolle wijze heeft ADO Den Haag zondag landskampioen Feyenoord op een gelijkspel gehouden. In het goed gevulde Cars Jeans Stadion bogen de groen-gelen een vroege 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar in de slotfase werd het nog 2-2. Net voor de rust haalde ADO inspiratie uit de weergaloze gelijkmaker van aanvoerder Aaron Meijers, die een aanval à la FC Barcelona heel fraai afrondde.

ADO kwam al na drie minuten achter te staan. Nicolai Jorgensen kon de bal van dichtbij binnenkoppen uit een voorzet van Bart Nieuwkoop, waarmee de Deense spits zijn eerste goal ooit op kunstgras maakte.

Na de magistrale 1-1 van Meijers tekende verdediger Wilfried Kanon in de 55ste minuut met het hoofd voor de 2-1. Daarbij tastte Brad Jones, de Australische doelman van Feyenoord, volledig mis.

Op de valreep
Feyenoord voorkwam op de valreep zijn vierde nederlaag van dit seizoen. Captain Karim El Ahmadi redde vijf minuten voor tijd een punt namens de Rotterdammers.

Op de ranglijst blijft ADO als nummer 11 nog steeds vier punten verwijderd van Feyenoord. De laatste overwinning van het dolende Feyenoord in de eredivisie dateert al van ruim een maand geleden, uit tegen AZ.