Instellingen

Derde divisie: Heerlijk weekend voor Westlandia, Quick en HBS

© Orange Pictures
NAALDWIJK - Het is een heerlijk weekend geworden voor onze regioclubs in derde divisie zondag. Westlandia boekte thuis een 2-1 overwinning op De Meern, Quick was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Jong De Graafschap en HBS pakte drie punten bij Be Quick 1887 (1-2).
Westlandia won voor de tweede week op rij en bleef voor de vijfde opeenvolgende keer ongeslagen. Ramon Ripson en Jeroen Spruit scoorden voor de Naaldwijkse gastheren, tussendoor deed Giovanni Nicolaas iets terug namens De Meern.
Vlak voor tijd zag Westlandia-speler Jedsel Markes nog een penalty gepareerd worden door keeper Joey Swanink. Door de winst is Westlandia over De Meern heen geklommen. Het neemt nu de dertiende plek in.

Invaller scoort en valt uit

Ook het gepromoveerde Quick zegevierde voor de tweede keer achter elkaar. Voor de rust zorgden Rachid Bouyaouzan en Roderick Meinema voor een 2-0 voorsprong. In de tweede helft mocht invaller Frank van der Heiden pakweg een minuut meedoen, waarin hij scoorde (3-0) én geblesseerd uitviel.
Met de zege op zak heeft Quick zich nog steviger op de derde plaats genesteld. Het andere Haagse team in de derde divisie, HBS, staat derde van onderen. De zege van zaterdagavond was de eerste sinds 3 september en de tweede dit seizoen.

Gestopte strafschop

Na een doelpuntloos eerste bedrijf kwam HBS op voorsprong via Steve van Kesteren. Daan Driever nam daarna de gelijkmaker voor zijn rekening, maar uiteindelijk mocht Gino Mulder zich matchwinnaar noemen. HBS-keeper Paul van der Helm onderscheidde zich met een gestopte strafschop.
Scoreverloop Westlandia - De Meern 2-1 (2-1): 1-0 Ripson, 1-1 Nicolaas, 2-1 Spruijt. Bijzonderheid: Markes (Westlandia) mist strafschop bij 2-1 stand.
Scoreverloop: Quick - Jong De Graafschap 3-0 (2-0): 1-0 Bouyaouzan, 2-0 Meinema, 3-0 Van der Heiden.
Scoreverloop Be Quick 1887 - HBS 1-2 (0-0): 0-1 Van Kesteren, 1-1 Driever, 1-2 Mulder. Bijzonderheid: Van der Helm (HBS) stopt strafschop Driever bij 1-2 stand.