Waterpolosters Oranje onderuit tegen Rusland

Sabrina van der Sloot.
Sabrina van der Sloot. © Orange Pictures
REGIO - De Nederlandse waterpolosters hebben de tweede wedstrijd in de World League verloren van Rusland. In het Russische Astrachan gingen de vrouwen van bondscoach Arno Havenga, die onder meer Sabrina van der Sloot uit Gouda en ZVL-speelsters Kitty-Lynn Joustra en Rozanne Voorvelt selecteerde, onderuit met 9-6 (0-1, 6-2, 1-2, 2-1).
Een matig tweede kwart brak de waterpolosters op in Rusland. Een 1-0 achterstand werd door de Russinnen omgebogen in een 6-3-voorsprong en die marge gaven ze in het vervolg niet meer uit handen. Voor Nederland scoorden Van der Sloot (drie keer), Laura van der Graaf, Brigitte Sleeking en Lieke Klaassen.
Nederland had de eerste wedstrijd in november thuis met 7-6 gewonnen van Hongarije. Oranje speelt op 30 januari in Ede de derde wedstrijd tegen Spanje.

'Bittere smaak'

'De uitslag geeft een bittere smaak, het vertoonde spel en de kansen die we hebben gecreëerd in deze wedstrijd zijn iets zoeter', liet de bondscoach aan waterpolo.nl weten. 'In de tweede periode werden enkele fouten aan onze kant afgestraft en liepen we in de bekende Russische val. Wij waren zelf in de afronding niet overtuigend genoeg.'
Havenga liet tijdens de oefenstage in de Verenigde Staten en bij de wedstrijd in de World League in totaal negentien speelsters in actie komen. 'Dit heeft interessante informatie opgeleverd en ik ben dan ook tevreden over deze fase', concludeerde hij.