Kiki Bertens na tumultueus seizoen: Ik heb veel momenten niet happy op de baan gestaan

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens uit Wateringen sluit het jaar af op een 31e positie op de wereldranglijst. Ze won dit seizoen de toernooien van Neurenberg en Gstaad. Bertens was eind 2016 nog de nummer 22 van de wereld.
Ondanks de twee titels kijkt de Wateringse met gemengde gevoelens terug op 2017. 'Een 31ste plaats op de wereldranglijst is nog altijd goed. Alleen qua gevoel was het gewoon niet goed. Ik heb veel momenten niet happy op de baan gestaan. Het ging eigenlijk alle kanten op dit seizoen', vertelt ze tegenover de NOS.
Dit seizoen heeft Bertens meerdere keren overwogen te stoppen. 'Soms denk je na een verloren wedstrijd van: okey, nu stop ik. En als je zo blijft denken, wat doe je jezelf dan aan om door te gaan? Dan is het een lijdensweg en dat moet je gewoon niet willen. Die knop is gelukkig wel omgegaan. Ik ga nu weer elke dag met plezier naar de trainingen.'

Robin Haase

Bij de mannen was ook in 2017 Robin Haase uit Den Haag weer met afstand de beste Nederlandse tennisser. Hij werd voor de derde keer Nederlands kampioen en sluit het seizoen af als nummer 42 van de wereld.

LEES OOK: Kiki Bertens plaatst zich voor toernooi waarbij alleen crème de la crème welkom is