Kiki Bertens begint nieuw tennisseizoen in Brisbane

Kiki Bertens op de Australian Open
Kiki Bertens op de Australian Open © ANP
WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens uit Wateringen opent haar nieuwe tennisseizoen op oudejaarsdag in Brisbane tegen Ana Konjuh. De 26-jarige Westlandse werd bij de loting voor het WTA-toernooi in Australië gekoppeld aan de negentienjarige Kroatische, die 44e staat op de wereldranglijst. Bertens is de nummer 31 van de wereld.
De pupil van coach Raemon Sluiter bereidde zich afgelopen seizoen in Auckland en Hobart voor op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Dit seizoen kiest Bertens voor de toernooien van Brisbane en Sydney. De Westlandse trof Konjuh in 2016 in de eerste ronde van de US Open. Toen won het Kroatische talent in drie sets.
Hagenaar Robin Haase begint zijn seizoen in India, op het Maharashtra Open in Pune. De dertigjarige Hagenaar neemt het in de eerste ronde op tegen de Sloveen Blaz Kavcic. Haase, 42e op de wereldranglijst, trof de mondiale nummer 97 één keer eerder. De Nederlander versloeg Kavcic in 2015 op het gras van Rosmalen in twee sets. Pune heeft de organisatie van het enige ATP-toernooi in India overgenomen van Chennai.