Oud-ADO-aanvaller Romeo Castelen keert terug in Eredivisie

DEN HAAG - Romeo Castelen keert terug op de Nederlandse voetbalvelden. De 34-jarige vleugelspits, die ooit doorbrak bij ADO Den Haag, gaat spelen voor VVV-Venlo. De tienvoudig international van Oranje (één doelpunt) wordt transfervrij opgepikt. Algemeen directeur Marco Bogers heeft laten weten dat Castelen een contract tot het einde van het seizoen ondertekent in Venlo.
De vleugelspits brak door bij ADO Den Haag en schopte het daarna in zijn drie seizoenen bij Feyenoord zelfs tot international. Tussen 2004 en 2007 kwam Castelen tien keer uit voor de nationale ploeg. De rechtsbuiten verruilde Feyenoord in de zomer van 2007 voor Hamburger SV, maar in Duitsland kwam hij door veel blessureleed nauwelijks aan spelen toe.
Na een kort dienstverband in Rusland speelde Castelen in het seizoen 2013-2014 voor RKC Waalwijk. De routinier ging daarna op avontuur aan de andere kant van de wereld, bij clubs in Australië, Zuid-Korea en China. Castelen keert nu onder de Haagse trainer Maurice Steijn bij VVV terug in de eredivisie.