Geen Australian Open voor Arantxa Rus

Arantxa Rus.
Arantxa Rus. © ANP
MONSTER - Arantxa Rus is uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De tennisster uit Monster verloor donderdag in de eerste ronde.
Rus moest haar meerdere erkennen in de Servische Ivana Jorovic. Ze verloor de eerste set met 6-3 en de tweede set met 6-4.
Rus maakte eind 2017 nog indruk door zich in Teipei voor het eerst te plaatsen voor een finale van een WTA-toernooi. Die finale verloor ze echter wel, van de Zwitserse topper Belinda Bencic. Die stond in 2016 nog in de top tien van de wereldranglijst, maar zakte door blessures buiten de top honderd.

Haase en Bertens

Robin Haase en Kiki Bertens mogen op basis van hun positie op de wereldranglijst wél meedoen aan de Australian Open. De Hagenaar - die op dit moment succesvol meedoet aan het tennistoernooi in Auckland - is donderdag tijdens de loting gekoppeld aan een qualifier. Als hij de eerste ronde van het grandslamtoernooi doorkomt, treft hij daarna de winnaar van de partij tussen de Fransman Richard Gasquet en Blaz Kavcic uit Slovenië.
Bertens' tegenstander in de eerste ronde is de Amerikaanse Catherine Bellis. De Wateringse trof Bellis vorig jaar ook al tijdens het toernooi van Roland Garros in Parijs. Toen moest ze in de tweede ronde buigen voor de 18-jarige Amerikaanse: 3-6 en 6-7.