Onweersbui treft Team Brunel in Volvo Ocean Race

Team Brunel tijdens de vierde etappe van de Volvo Ocean Race
Team Brunel tijdens de vierde etappe van de Volvo Ocean Race © Yann Riou/Volvo Ocean Race
DEN HAAG - Het zeilteam Brunel is in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race onverwachts in een onweersbui beland. Tijdens die bui kreeg de Nederlandse boot frontaal wind tegen, waardoor aansluiting werd verloren met de andere boten. Het team van schipper Bouwe Bekking vaart nu laatste.
'Bij ons kwam de wind opeens van voren, terwijl de andere boten door konden varen', zei Bekking. 'Het is een vreselijk gevoel, je ziet hun navigatieverlichting steeds kleiner worden en na dertig minuten zijn ze volledig uit het zicht verdwenen.'
De deelnemers aan de Volvo Ocean Race hadden de voorbije dagen te maken met zogeheten doldrums, lagedrukgebieden rond de evenaar waardoor de wind wegvalt. De snelheid ging daardoor flink omlaag en het hele veld schoof in elkaar. Daarnaast liepen de temperaturen aan boord op tot 50 graden.

Finish over een week

Brunel, dat eerder in de etappe van Melbourne naar Hongkong al wat achterop was geraakt, hervond daarbij de aansluiting. Tot de Nederlandse boot in de onweersbui terecht kwam. De finish van de vierde etappe is naar verwachting op donderdag 18 januari.