Julia Remmerswaal in de race voor Alphense sportprijs

HDM-keepster Julia Remmerswaal en teamgenote Lieke van Wijk.
HDM-keepster Julia Remmerswaal en teamgenote Lieke van Wijk. © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - Hockeyster Julia Remmerswaal, squashster Sanne Veldkamp en ritmisch gymnaste Melinda Özcan maken kans om voor het eerst verkozen te worden tot 'sportvrouw van het jaar' in de gemeente Alphen aan den Rijn. De drie genomineerde sportmannen zijn bokser Sammy Wagensveld, paratriatleet Daniël Knegt en de Servische waterpoloër Milos Filipovic, die ruim vier jaar in Alphen woont.
Remmerswaal (22), keepster van de Haagse club HDM, won de Hockey World League met het Nederlands team. Ze krijgt concurrentie van de 20-jarige Veldkamp uit Aarlanderveen, 129ste op de wereldranglijst van squashsters, en de 20-jarige Özcan, winnares van zilver op de NK ritmische gymnastiek.
Op zijn beurt moet de Boskoopse bokser Wagensveld (19), nummer twee in zijn gewichtsklasse tot 64 kilogram, het opnemen tegen twee oudere opponenten: de 33-jarige Knegt uit Hazerswoude-Dorp (tiende op het WK para-triatlon) en de 25-jarige Filipovic, die met de Alphense waterpoloclub AZC in de Champions League uitkomt en in de belangstelling staat van Oranje-bondscoach Robin van Galen.

Sportploeg en sportvereniging

Voor de titel 'sportploeg van het jaar' komen de voetballers van zowel Alphense Boys 1 als ARC A1 en het hockeyteam HCA jongens B1 in aanmerking. Genomineerd als grootste sporttalent zijn Jong ADO Den Haag-voetballer Maarten Reyneveld, (baan)wielrenster Amber van der Hulst en schaatser Daan Spruit. AZC, HCA of Kassem Gym (taekwondo en thaiboksen) wordt 'sportvereniging van het jaar'.
Alle winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 9 februari tijdens het Alphens Sportgala. De sportverkiezing wordt dit jaar gehouden in vogelpark Avifauna.