Snowboardster Michelle Dekker opent deur naar Olympische Spelen

Michelle Dekker tijdens de World Cup 2017 in Bad Gastein.
Michelle Dekker tijdens de World Cup 2017 in Bad Gastein. © Miha Matavz
ZOETERMEER - Snowboardster Michelle Dekker kan zich gaan opmaken voor haar tweede Olympische Spelen. De 21-jarige Zoetermeerse opende vrijdag de deur naar Pyeongchang door bij de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Bad Gastein een podiumplaats te bemachtigen. Dekker eindigde in de Oostenrijkse sneeuw als derde en klom daardoor in het algemene wereldbekerklassement naar de vijftiende plek.
In principe voldoet de snowboardster nu aan alle eisen om te mogen meedoen aan de Olympische Spelen. Sportkoepel NOC*NSF beslist op 22 januari of Dekker naar Pyeongchang mag. Voor de zekerheid doet de Zuid-Hollandse kort daarvoor ook nog mee aan de wereldbeker in het Sloveense Rogla. 'Ik wil daar het uiterste uit mezelf halen en het zekere voor het onzekere nemen', zei Dekker, die in 2014 als zeventienjarige ook al meedeed aan de Winterspelen van Sotsji.
Dekker had zich in Bad Gastein als elfde gekwalificeerd voor de knock-outfase. Ze verloor pas in de halve finale van de Duitse Ramona Theresia Hofmeister, die ook het goud pakte. In de strijd om brons was Dekker net iets sneller dan de Russin Natalia Soboleva. Het leverde haar 600 punten op voor de ranglijst en vrijwel zeker een ticket naar Pyeongchang.