Ruben Schaken geeft HBS-debuut glans met twee goals en assist

REGIO - Ruben Schaken heeft zondag zijn officiële debuut voor HBS glans gegeven door twee keer te scoren en een assist te geven in de streekderby tegen Westlandia. De Haagse ploeg van de jarige trainer Marcel Koning won in het Westland met 4-0.
In de winterstop maakte HBS wereldkundig dat Schaken de rest van het seizoen voor de derdedivisionist speelt. De 35-jarige aanvaller, die eerder uitkwam voor onder meer ADO Den Haag en Feyenoord, stopte in september vorig jaar als profvoetballer.

Onder toeziend oog van behoorlijk wat publiek tekende Schaken voor de tweede en derde treffer van HBS. Steve van Kesteren opende na een half uur het bal op sportpark De Hoge Bomen.

Assist

Joost Jonkman bepaalde op aangeven van Schaken de eindstand op 0-4. HBS speelde op dat moment met tien man, nadat Nelson Vieira zijn tweede gele kaart van de middag had gepakt.
De andere regioploeg in de derde divisie zondag, Quick, deed goede zaken in de kop van de competitie. De formatie van Paul van der Zwaan stond na de eerste helft met 0-2 achter tegen EVV. Na de rust leefden de Hagenaars op en wonnen uiteindelijk met 3-2.

Scoreverloop Westlandia - HBS 0-4 (0-2):
0-1 Van Kesteren, 0-2 Schaken, 0-3 Schaken, 0-4 Jonkman
Doelpuntenmakers Quick - EVV (3-2) niet bekend.