Korfbal: Blauw-Wit bezorgt TOP/SolarCompleet tweede seizoensnederlaag

TOP-coach Jan Niebeek coacht zijn ploeg
TOP-coach Jan Niebeek coacht zijn ploeg © Orange Pictures
REGIO - De tweede seizoensnederlaag voor de korfballers van TOP/SolarCompleet is een feit. De Sassenheimers gingen vorige week nog met de Europese titel aan de haal, maar moesten zaterdag hun meerdere erkennen in Blauw-Wit.
Het duel tussen de nummers twee en drie van de Korfbal League was in de eerste helft niet bepaald spannend te noemen. Blauw-Wit verdedigde na de eerste 25 minuten een 18-10 voorsprong.
Na de hervatting slaagde TOP erin dichter bij de thuisploeg te komen, maar het lukte ze niet de achterstand weg te poetsen: 26-23. Ondanks de nederlaag blijft TOP wel op de tweede plaats staan, al is het gat met koploper PKC wel groter geworden.

Hekkensluiter

Voor Avanti gloort er nog altijd geen licht aan de horizon. Na tien speelronden wacht de promovendus uit Pijnacker nog altijd op de eerste overwinning. De hekkensluiter van de competitie kon zaterdag ook geen vuist maken tegen KCC/So Natural. De bezoekende ploeg uit Capelle aan den IJssel was met 23-29 te sterk.
Fortuna deed als enige regioploeg wél goede zaken in de Korfbal League. Na twee nederlagen op rij werd er zondag met 23-19 gewonnen van LDODK. De Delftse ploeg heeft door deze winstpartij de vierde plaats van de Friese ploeg overgenomen.