Snowboardcrosser Glenn de Blois niet naar Winterspelen

NK snowboard 2016, Glenn de Blois
NK snowboard 2016, Glenn de Blois © NSkiV/snowboard.nl
DE LIER - Glenn de Blois komt niet in actie op de Olympische Winterspelen. De 22-jarige snowboardcrosser uit De Lier eindigde in de wereldbekerwedstrijd in het Turkse Erzurum als vijftiende en dat was niet goed genoeg om zich te plaatsen voor Pyeongchang. Een positie in de top acht was daarvoor noodzakelijk. De wedstrijd in Turkije was zijn laatste kans om zich te kwalificeren.
De Blois strandde op de World Cup in Erzurum in de kwartfinales. Dat overkwam hem eerder dit seizoen ook in het Italiaanse Cervinia en het Argentijnse Cerro Catedral. Als hij in een van de wedstrijden een ronde verder was gekomen, stond hij in de top acht. Dan had hij in combinatie met zijn plek op de wereldranglijst (39e) een olympisch startbewijs bemachtigd.
Het zat de snowboardcrosser niet mee in Turkije. Door de slechte weersomstandigheden werden de kwalificaties uitgesteld en uiteindelijk afgelast. 'We zijn direct, met 64 deelnemers, begonnen met de heats. In de derde ronde maakte ik een fout in de startsectie en was ik klaar', reageerde hij.