IJshockeyers HIJS Hokij verslaan Tilburg én Amsterdam

Amsterdam Tigers - HIJS Hokij
Amsterdam Tigers - HIJS Hokij © Orange Pictures
REGIO - In een enerverend duel hebben de ijshockeyers van HIJS Hokij vrijdag de volle mep gepakt. In de eigen Uithof werd Tilburg Trappers in de verlenging met 6-5 over de knie gelegd. De tweede wedstrijd van het weekend tegen Amsterdam Tigers werd ook gewonnen, met 4-5.
Vrijdag leken de bezoekers uit Tilburg met de overwinning terug naar huis te keren, maar Joey Oosterveld en Viktor Gibbs Sjodin voorkwamen een Tilburgs feestje. De twee HIJS-spelers tekenden in de slotfase voor de 5-5 en de winnende 6-5.
In Amsterdam verdedigde HIJS zaterdag halverwege de tweede periode een 2-5 voorsprong. De Hagenaars leken een vrij eenvoudige wedstrijd te beleven, maar toch werd het nog spannend. De hoofdstedelingen kwamen terug tot 4-5, maar daar bleef het ook bij.

Zoetermeer Panters

Zoetermeer Panters kende een minder succesvol weekend. In België was Antwerpen Phantoms met 7-6 te sterk voor de Zoetermeerders. De Belgen begonnen fel aan het duel en stonden na de eerste periode al met 4-0 voor. Zoetermeer gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. De comeback leverde echter geen punten op voor de bezoekende ploeg.