TOP/SolarCompleet bezorgt Korfbal League-koploper PKC eerste tik

TOP - PKC: Nick Pikaar
TOP - PKC: Nick Pikaar © Orange Pictures
REGIO - De korfballers van TOP/SolarCompleet zijn er zaterdag als eerste in geslaagd PKC/SWKGroep te verslaan. De koploper van de Korfbal League was tien wedstrijden lang ongeslagen, maar kreeg dit weekend toch haar eerste seizoensnederlaag voor de kiezen.
Het Sassenheimse TOP was op eigen grondgebied met 25-23 te sterk. Na een gelijkopgaande eerste helft, wist TOP na de hervatting een klein gat te slaan. PKC knokte zich op zekere hoogte weer terug, maar was niet bij machte de achterstand weg te werken.
In de kop van de Korfbal League is het spannend. Met één wedstrijd minder dan PKC staat TOP nu op de tweede plaats met 16 punten. PKC blijft met drie punten meer de lijstaanvoerder, maar die ploeg heeft dus ook een wedstrijd meer gespeeld.

Slippertje

Voor Fortuna en Avanti was het een minder succesvol weekend. Na de knappe overwinning op LDODK nestelde Fortuna zich vorige week in de top vier van de Korfbal League. Zaterdag verslikten de Delftenaren zich echter in KZ/Hiltex. De thuisploeg uit Koog aan de Zaan won met 24-19. Avanti blijft nog altijd de puntloze hekkensluiter. Ditmaal verloren de korfballers uit Pijnacker met 24-16 van DOS '46.