Thiemo de Bakker stunt in openingsduel Davis Cup

Thiemo de Bakker in actie op de Davis Cup
Thiemo de Bakker in actie op de Davis Cup © ANP
'S-GRAVENZANDE - Thiemo de Bakker heeft in de Davis Cup voor een daverende stunt gezorgd in het openingsduel van Nederland tegen titelverdediger Frankrijk. De nummer 369 van de wereldranglijst boekte een klinkende overwinning op de mondiale nummer 25 Adrian Mannarino.

Nederland leidt het duel uit de eerste ronde van de Daviscup daarmee met 1-0. Later op de dag treft Robin Haase de nummer 33 van de wereldranglijst Richard Gasquet.
Met Mannarino trof De Bakker een andere tegenstander dan verwacht. Lucas Pouille trok zich op het laatste moment terug voor de wedstrijd en noopte de Nederlander een ander wedstrijdplan te kiezen. 'Hij is een compleet andere speler', zei een tevreden De Bakker na afloop over Mannarino. De tactiek 'van heel veel vertragen' werkte prima. 'De eerste set won ik een beetje lucky. Daarna ging het goed en haalde ik de breaks. Mijn service liep goed.'

Weinig speelminuten

Volgens De Bakker, die heel weinig speelde in de aanloop naar het treffen met Frankrijk, brengt de Davis Cup altijd wat extra's met zich mee. 'Ik doe het altijd met heel plezier en pas goed in het Davis Cupteam. Daarom gaat het zo goed.' Helemaal verrast was hij naar eigen zeggen niet. 'Ik weet dat ik kan tennissen', constateerde hij droogjes voor de camera van Ziggo.