Derde divisie: Quick doet goede zaken in topper tegen ADO '20

REGIO - Quick heeft zichzelf zondag een goede dienst bewezen door met 4-3 van directe concurrent ADO '20 te winnen. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan meldt zich door de zege weer in de top 3 van de derde divisie zondag.
Vorige week verspeelde Quick in een waar spektakelstuk tegen OFC twee kostbare punten. Daardoor zakte het naar de vierde plaats op de ranglijst. Van dat 'slippertje' herstelde Quick zich zondag tegen ADO '20 knap.
Al na vijf minuten spelen was het raak voor de Hagenaars. Kai van Hese stuurde Rachid Bouyaouzan met een goede steekbal de diepte in en rondde vervolgens perfect af. Frank van der Heiden bepaalde de ruststand op 2-0 en was na de thee ook verantwoordelijk voor de derde Haagse treffer. Daarvoor had ADO '20 met de aansluitingstreffer iets teruggedaan.

Enerverende slotfase

Quick leek de buit binnen te hebben, maar het duel kende uiteindelijk nog een enerverende slotfase. Roderick Meinema schoot de 4-1 binnen, waarna ADO '20 een slotoffensief inzette. De bezoekers uit Heemskerk scoorden in een klein tijdsbestek tweemaal, maar wisten niet langszij te komen.

Westlandia wacht in dit kalenderjaar nog op de eerste overwinning in de derde divisie. Na het pak op de broek tegen Dongen vorige week (6-2), was zondag ook OFC te sterk voor de Naaldwijkse ploeg van Edwin Grünholz. Na een half uur spelen zag de coach zijn mannen op achterstand komen. Kansen op de gelijkmaker bleven onbenut, waarna OFC vlak voor tijd de zege met de 0-2 definitief veiligstelde.

Bloedeloos

Op bezoek bij het Utrechtse Hercules pakte HBS een punt. De confrontatie tussen de nummers elf en veertien eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Het laatste half uur was het billenknijpen voor de Haagse supporters. Hercules zette HBS flink onder druk, maar door goed keeperswerk van Paul van der Helm bleef het 0-0.
Scoreverloop Quick - ADO '20 4-3 (2-0): 1-0 Bouyaouzan, 2-0 Van der Heiden, 2-1 n.n.b., 3-1 Van der Heiden, 4-1 Meinema, 4-2 n.n.b., 4-3 n.n.b.
Scoreverloop Westlandia - OFC 0-2 (0-1): 0-1 Barakat, 0-2 Tjon-A-Njoek
Scoreverloop Hercules - HBS 0-0 (0-0)