Alphense en Leidse sportprijzen uitgereikt: dit zijn de winnaars

De winnaars van Alphense sportprijzen 2017
De winnaars van Alphense sportprijzen 2017 © Orange Pictures
REGIO - Daniël Knegt en Julia Remmerswaal zijn de opvolgers van Noussair Mazraoui en Maureen Koster bij het Alphens Sportgala. Para-triatleet Knegt won in 2017 vier keer goud op de Invictus Games en werd tiende op de wereldkampioenschappen. Hockeyster Remmerswaal won met Oranje goud op de World League.
De prijzen werden vrijdagavond uitgereikt tijdens het sportgala van Alphen aan den Rijn in vogelpark Avifauna. De sportploegprijs ging naar de voetballers van Alphense Boys 1.

Langebaanschaatser Daan Spruit kreeg voor het tweede jaar op rij de sporttalent-prijs uitgereikt. Ook wielrenster Amber van der Hulst en voetballer Maarten Reyneveld waren genomineerd. Hockeyclub Alphen werd uitgeroepen tot beste sportvereniging.

Leidse sportprijzen

Vrijdagavond werden ook de Leidse sportprijzen uitgereikt. Kung Fu-meester Mark Horton werd uitgeroepen tot beste sportman en de prijs voor beste sportvrouw ging naar roeister Nicole Beukers. Waterpolo-coach Joachim de Ruijsscher werd verkozen tot beste trainer. Het Leids Schaakgenootschap is de beste sportploeg.