FC Lisse neemt afstand van staartclubs na zege op TEC

Bas Buimer zet FC Lisse vlak voor rust op 1-0
Bas Buimer zet FC Lisse vlak voor rust op 1-0 © Orange Pictures
LISSE - In het carnavalsweekend heeft FC Lisse in de tweede divisie drie punten bij mogen schrijven. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter won voor eigen publiek het inhaalduel tegen TEC met 3-2. Bas Buimer nam twee van de drie Lissese treffers voor zijn rekening.
De aanvaller zette zijn ploeg op slag van rust op voorsprong. In de slotminuut van het eerste bedrijf kopte hij een afgeslagen bal in het vijandelijke doel. Met een positief gevoel zocht FC Lisse de kleedkamer op, al was de vreugde van de voorsprong maar van korte duur.
De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen TEC langszij kwam. De bezoekers uit Tiel profiteerden van defensief geschutter. FC Lisse stelde echter snel weer orde op zaken via Buimer, die een afgemeten voorzet van Martin van Eeuwijk onberispelijk binnen kopte: 2-1.

Spannende slotfase

Een half uur lang moest FC Lisse de voorsprong zien te verdedigen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. TEC drong aan en wist tien minuten voor tijd via een strafschop opnieuw op gelijke hoogte te komen. In een spannende slotfase kwam Lisse met een slotoffensief en via verdediger Niels Buijs leverde dat de 3-2 op.

FC Lisse blijft door de zege op de elfde plaats op de ranglijst staan. Excelsior Maassluis, de nummer tien, heeft evenveel punten (28), maar heeft een beter doelgemiddelde dan de Lissenaren.
Scoreverloop FC Lisse - TEC 3-2 (1-0): 1-0 Buimer, 1-1 Van Gessel, 2-1 Buimer, 2-2 Koç (strafschop), 3-2 Buijs