Danny Buijs volgt Ernest Faber op bij FC Groningen

Kozakken Boys-trainer Danny Buijs.
Kozakken Boys-trainer Danny Buijs. © Orange Pictures
DEN HAAG - Danny Buijs is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen. De oud-voetballer van Groningen, Feyenoord en ADO Den Haag volgt Ernest Faber op. Eerder besloten de noorderlingen al in overleg met Faber om na het lopende seizoen uit elkaar te gaan.
Buijs is op het moment nog hoofdtrainer van Kozakken Boys, dat tweede staat in de tweede divisie. De 35-jarige Dordtenaar tekent een contract in Groningen voor twee jaar. Tussen 2004 en 2006 speelde Buijs 77 wedstrijden voor FC Groningen en ontwikkelde hij zich tot een publiekslieveling.
Ook na zijn overgang naar Feyenoord en periodes bij ADO Den Haag en Sparta Rotterdam bleef Buijs populair in het hoge noorden. De verdedigende middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kon, sloot zijn spelersloopbaan af bij Kozakken Boys waar hij in 2014 trainer werd. Buijs heeft nog geen trainersdiploma voor het hoogste niveau, maar hoopt voor de zomer zijn papieren te halen.

Spijkerman

Hennie Spijkerman wordt de assistent van Buijs. De 67-jarige Spijkerman werkte de afgelopen jaren bij Ajax als assistent maar moest in december vertrekken nadat hoofdtrainer Marcel Keizer in Amsterdam werd ontslagen. Spijkerman is in ieder geval in het seizoen 2018-2019 de rechterhand van Buijs.
In de zoektocht naar een nieuwe trainer werd Buijs door de supporters van Groningen al snel naar voren geschoven. Veel fans zijn al een tijdje 'klaar' met Faber en zien de nummer dertien van de eredivisie de laatste tijd flink sukkelen. Ook in de selectie rommelt het. Zo werd spits Lars Veldwijk uit de selectie gezet omdat hij afgelopen zondag zou hebben geweigerd in te vallen tegen ADO. Veldwijk ontkent dat.