Sport

Feyenoord-held Dirk Kuijt gaat per direct voetballen bij Quick Boys

KATWIJK - Dirk Kuijt keert terug op de Nederlandse voetbalvelden. De Katwijker gaat dit seizoen nog meevoetballen met Quick Boys, de club waar hij op dit moment assistent-trainer is. Dat melden bronnen rond Kuijt aan Omroep West. Na het wegsturen van Yordi Teijsse heeft de club een spitsenprobleem, terwijl de Katwijkers nog volop meedoen om de titel in de derde divisie.
Kuijt traint al weken mee met de selectie van Quick Boys en heeft zich eerder dit seizoen al in laten schrijven als spelend lid bij de KNVB. Het doel van de club is om te promoveren naar de tweede divisie. Dat kan door het behalen van het kampioenschap, maar ook via een periodetitel. Quick Boys komt dan in de nacompetitie terecht. De Katwijkers mogen echter geen steken meer laten vallen. Koploper Spakenburg heeft momenteel vijf punten meer.
De training van Quick Boys was donderdagavond niet toegankelijk voor de pers en de kans is groot dat Kuijt zaterdag al meedoet.

Edwin van der Sar

Het is niet de eerste keer dat een oud-prof gaat voetballen voor zijn oude liefde. Doelman Edwin van der Sar deed dat in het verleden ook. Hij keepte één wedstrijd voor Noordwijk en stopte in dat duel tegen Jodan Boys een strafschop.
Quick Boys-voorzitter Henk-Jan van Maanen zegt niet op de hoogte te zijn van de terugkeer van Dirk Kuijt en verwijst naar trainer Gert Aandewiel. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.